RPG Anime Romania

O lume fantastica unde personajele prind viata.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

RPG Anime Romania

O lume fantastica unde personajele prind viata.

RPG Anime Romania

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ultimele subiecte

» Re-Do's
Legende mai mult sau mai puțin cunoscute  EmptyJoi 27 Apr - 16:25:26 Scris de Corelia

» Back from the death
Legende mai mult sau mai puțin cunoscute  EmptyJoi 27 Apr - 16:21:43 Scris de Corelia

» Dream Land
Legende mai mult sau mai puțin cunoscute  EmptyJoi 27 Apr - 16:07:04 Scris de Corelia

» [HP] Checkered
Legende mai mult sau mai puțin cunoscute  EmptyJoi 27 Apr - 15:26:41 Scris de Corelia

» [HP] Crimson Red
Legende mai mult sau mai puțin cunoscute  EmptyJoi 27 Apr - 15:26:00 Scris de Corelia

» [HP] Marigold
Legende mai mult sau mai puțin cunoscute  EmptyJoi 27 Apr - 15:24:03 Scris de Corelia

» Work in Progress
Legende mai mult sau mai puțin cunoscute  EmptyJoi 27 Apr - 14:10:25 Scris de Corelia

» Ce melodie ascult
Legende mai mult sau mai puțin cunoscute  EmptyVin 21 Apr - 15:28:14 Scris de Weed Maker

» [FC] Anime și manga
Legende mai mult sau mai puțin cunoscute  EmptyJoi 12 Ian - 15:57:31 Scris de Xiphion.

Afilieri

Recent Members

See more

    Legende mai mult sau mai puțin cunoscute

    Xiphion.
    Sex : feminin
    Zodiac : Balanta
    Zodiac chinezesc : Bivol
    Mesaje : 874
    Data de inscriere : 03/02/2014
    Varsta : 26
    Localizare : Sibiu
    Jocuri/Distractii Jocuri/Distractii : Somn
    Xiphion.
    Moderator
    http://soriceidebiblioteca.forumgratuit.ro 
    După cum sugerează titlul, în acest subiect vom posta tot felul de legende care ni se par nouă interesante. Când eram mai mică, aveam o carte cu legende și îmi plăcea foarte mult să o citesc. Acum nu o mai găsesc, dar se pot găsi o groază de legende pe internet..
    Așadar, prima legendă pe care o voi posta este:
     ​
    Legenda păsării Pheonix
    Legende mai mult sau mai puțin cunoscute  Pheonix


    Pasărea Phoenix. Pasăre mitică, ce renăștea din propria-i cenușă, asemănătoare cu un vultur, cu pene splendide și viață foarte lungă. Învăluită în mister din cauza destinului său excepțional, transformată în imagine simbolică a renașterii, considerată ca fiind originară din cele mai diferite locuri, se prezintă în mitologia clasică sub numeroase înfățișări, care se înmulțesc în nenumăratele reinterpretări propuse de secolele următoare și de diversele culturi în lumea clasică.

    Termenul englez phoenix derivă din engleza medievală (phenix înainte de 1150), care provine la rândul lui din engleza veche (fēnix în jurul anului 750). Acesta a fost împrumutat din latina medievală, phenix, care a fost derivat din latina clasică, phoenīx. Latina clasică este transliterarea termenului elen φοῖνιξ, phoinīx.
    În Grecia și Roma Antică, pasărea Phoenix era asociată cu civilizația feniciană, cunoscută pentru producerea de vopseluri purpurii cu ajutorul scoicilor. Arhiepiscopul Isidor din Sevilla (sec. VI-VII) consideră ca și etimologie târzie a păsării Phoenix însăși culoarea purpurie. Deoarece vopseaua purpurie și deosebit de scumpă din Fenicia era asociată cu nivelul de trai înalt al Antichității și, ulterior, cu regalitatea, perioada medievală a stabilit phoenixul ca fiind "pasăre regală".
    În ciuda acestor etimologii populare, s-a decis faptul că termenul original φοῖνιξ derivă din greaca miceneană, po-ni-ke, fiind un termen predispus la o varietate de interpretări.

    Dacă exceptăm trimiterea dintr-un fragment al lui Hesiod unde se vorbește despre viața sa lungă (927 de ani), primul care vorbește despre Phoenix este Herodot; în Istorii, el ne oferă o descriere și ne povestește obiceiurile sale de viață singulare. Pasărea Phoenix seamănă ca formă cu vulturul, dar se deosebește de acesta prin penajul splendid colorat, cu pete de purpură și aur (două culori "nobile" și cu o evidentă semnificație simbolică), ce o face mai frumoasă decât cel mai minunat păun; are o longevitate extraordinară (lungimea vieții care i se atribuie variază, în funcție de izvoare, de la 500 la aproape 13.000 de ani); este singura din specia ei și, prin urmare, nu se poate reproduce; este originară din Arabia (sau Etiopia) și constituie obiectul unui cult particular în Egipt, la Heliopolis.

    Legendele cele mai deosebite se referă la reproducerea sa. Atunci când lunga sa viață este pe terminate și pasărea își simte sfârșitul aproape, își face un cuib din ramuri de plante aromatice și tămâie; dă apoi foc acestui cuib, în care, potrivit unor tradiții, se întinde, arzând o dată cu el, iar din cenușa sa se formează o altă pasăre. Noua pasăre Phoenix o îngroapă apoi pe cea precedentă, punându-i rămășițele într-un înveliș de smirnă și tămâie în formă de ou și ducându-le, cu un cortegiu format din alte păsări ce zboară împrejurul său, la sanctuarul din Heliopolis, unde preoții lui Helios vor începe ritul funebru solemn. După această apariție trecătoare în Egipt, tânăra pasăre se întoarce în Arabia (sau Etiopia), unde își duce lunga sa viață solitară hrănindu-se cu perle de tămâie, până când va genera din cenușa sa un alt exemplar.

    Herodot şi alți scriitori greci și latini cunoșteau cu siguranță, în mod mai mult sau mai puțin direct, izvoare egiptene care povesteau despre un animal similar, Bennu, reprodus uneori pe prora navelor egiptene, și îl puneau în relație cu ciclul cotidian al Soarelui și cu cel anual al revărsărilor Nilului; astrologii legau însă povestea despre viața sa lungă de teoria revoluției siderale. Este sigur că în Egipt echivalentul păsării Phoenix era legat de cultul Soarelui, precum și de ideea regenerării și a vieții, și că aceste caracteristici sunt reluate în mitologia clasică.

    Tentativele de identificare a păsării Phoenix din mitologie cu o pasăre reală, întreprinse de antici, nu au avut succes; știm că în vremea împăratului Claudius o așa-numită pasăre Phoenix a fost capturată în Egipt și arătată la Roma, dar identificarea a fost primită cu scepticism.
    Rogue
    Sex : feminin
    Zodiac : Fecioara
    Zodiac chinezesc : Caine
    Mesaje : 1520
    Data de inscriere : 29/06/2019
    Varsta : 29
    Localizare : Eichen House ♚
    Jocuri/Distractii Jocuri/Distractii : torture ☬
    Rogue
    Banat
    https://polarisdream.jcink.net/index.php? 
    uhh, aceasta legenda cu pasarea phoenyx este una din preferatele mele <3 mereu mi-a placut
    interesant topic ^^
    las si eu aici o legenda care-mi place

    Fata zapezii (legenda ruseasca)

    Legende mai mult sau mai puțin cunoscute  1148

    Odata ca niciodata, in padurile Rusiei, traiau un taran pe nume Ivan si nevasta lui, Maria. Desi aveau multi prieteni si se iubeau unul pe celalalt, erau foarte amarati pentru ca nu aveau un copil. Isi doreau, mai mult decat orice altceva in lume, un baietel sau o fetita impreuna cu care sa se veseleasca si sa se joace. Intr-o zi de iarna, priveau cu drag cum se zburdau copiii prin padure. Cei mici se bucurau din plin de omat, isi cladisera un om de zapada si nu conteneau sa arunce unul in altul cu bulgari de nea.

    Dintr-o data, Ivan s-a intors spre nevasta sa si i-a spus, „Copiii s-au distrat asa de mult facand acel om de zapada. Hai sa facem si noi unul!” Cei doi n-au mai stat mult pe ganduri si s-au dus catre padure.
    Apoi, Maria i-a zis lui Ivan, „Barbate, de vreme ce nu avem nici un copil, haide sa cladim o fata din zapada.” Ivan a incuviintat, si cei doi s-au pus pe treaba. Au modelat din zapada niste maini si picioare micute, i-au pus pe cap fetei de zapada bucle, au inzestrat-o cu doi ochi dragalasi, un nas carn si o gurita. Atunci cand au terminat, si-au spus ca nu mai vazusera niciodata o fata atat de draguta. Impresionat de frumusetea ei, Ivan i s-a adresat, „Micuta fata de zapada, vorbeste-mi.” Maria a exclamat si ea, „Da, da, vino la viata astfel incat sa te poti juca si sa zburzi la fel ca si ceilalti copii.” Nu au trecut decat cateva clipe, si ei au bagat de seama ca pleoapele fetei incepusera sa fluture si ca obrajii ii capatasera o nunta rozalie. Mai intai, au gandit ca imaginatia le joaca feste dar, curand, o fetita adevarata statea in fata lor, cu ochi albastri stralucitori si un par de aur, chiar in acel loc unde mai inainte era fetita cladita din zapada. Nu au putut rosti nici un cuvant si doar s-au holbat la fata. In cele din urma, Ivan a rupt tacerea, „De unde vii? Cine esti tu?”
    Ea i-a raspuns, „Vin de pe meleagul iernii, de pe taramul zapezii, ghetii si al gerului. Sunt fiica voastra, fetita voastra.” A alergat intr-o suflare spre cei doi, i-a imbratisat si cu totii au varsat lacrimi de bucurie. Curand, lacrimile au secat, si toata lumea a pornit sa vorbeasca si sa rada fara oprire. Era cea mai fericita zi din viata lui Ivan si a Mariei. Aveau, in sfarsit, propriul lor copil! I-au chemat pe vecinii si le-au prezentat frumoasa lor fiica, si au stat cu totii pana tarziu in noapte, minunandu-se de ceea ce se intamplase. Au sarbatorit cu bucurie, au cantat si au dansat plini de voie buna.
    De-a lungul intregii ierni, fata zapezii s-a jucat cu ceilalti copii, iar parintilor ei li se parea ca era cea mai draguta dintre toti. Toata lumea o iubea pe mica fata a zapezii, intrucat era intotdeuna dulce, vesela si buna. Daca ar fi fost dupa ea, s-ar fi jucat si ar fi zburdat toata ziua alaturi de copii. Ivan si Maria erau foarte fericiti.
    Atunci cand, insa, s-au ivit primele semne ale primaverii, aerul a inceput sa se incalzeasca si si zapada sa se topeasca, fetita parea sa fie din ce in ce mai obosita. Vioiciunea ii disparea vazand cu ochii, la fel ca si veselia.
    Intr-o zi, a venit la Ivan si la Maria si le-a cantat:
    „A venit timpul sa va plec din prag
    Catre nord, spre al zapezii meleag.”
    Tatal si maica ei au rugat-o sa ramana cu ei, i-au spus ca nu o vor lasa sa plece si au fost atat de necajiti incat au inceput sa planga. Ivan s-a repezit la usa si a incuiat-o, astfel incat fata zapezii sa nu mai poata iesi, iar Maria a tinut-o strans in brate. Dar, pe cand, Maria o imbratisa, fetita s-a topit la fel ca neaua. Peste putin timp, nu mai ramasese nimic din ea cu exceptia caciulii si hainutei ei din blana alba. Acolo unde fusese mai inainte fata zapezii, nu mai era decat o baltoaca de apa. Ivan si Maria au jelit-o din tot sufletul.
    Mai tarziu, s-au alinat cu gandul ca poate fata zapezii se va intoarce intr-o buna zi. Cu toate acestea, au ramas toata vara singuri, fara a mai putea sa indure sa auda rasetele altor copii. Vara s-a preschimbat in toamna, si toamna in iarna, si vremea s-a facut iarasi rece. Intr-o noapte, Ivan si Maria au auzit un ciocanit in usa. S-au intrebat cine ii putea cauta la acea ora tarzie. Apoi, o voce familiara a inceput sa cante:
    „Mama! Tata! Deschide-ti usa de-ndata!
    Zapada m-a adus inapoi inca o data!”
    Ivan a deschis usa larg, iar fata zapezii a sarit in bratele parintilor ei. A stat intreaga iarna impreuna cu ei si s-a jucat cu copiii din satul vecin. Odata cu primavara, a plecat insa inapoi spre nord, catre pamantul gerului, ghetii si omatului, de unde venise. De aceasta data, Ivan si Maria nu au mai plans, stiind ca ea va reveni de indata ce iarna va cuprinde iar meleagurile lor. In acest fel, fata zapezii a trait alaturi de cei doi in fiecare iarna, si i-a parasit la inceputul fiecarei primaveri.
      Data/ora curentă este: Joi 28 Mar - 14:57:50